enteliBUS

Het enteliBUS systeem is een volledig vrij programmeerbaar, native BACnet platform. Het modulaire ontwerp met uitbreidbare I/O modules geeft maximale flexibiliteit voor een brede range van toepassingen. Als BACnet router ondersteunt enteliBUS verschillende communicatieprotocollen inclusief BACnet/IP, BACnet over Ethernet, BACnet MS/TP en Delta Linknet.

enteliBUS eigenschappen

Modulair:
Het enteliBUS systeem is een flexibel systeem van componenten voor een breed scala aan HVAC eigenschappen. De modulaire opbouw geeft grote flexibiliteit, voor elke applicatie kan apparatuur met de exact benodigde I/O configuratie worden geselecteerd, welke later eenvoudig kan worden aangevuld of uitgebreid. De modulaire opbouw vereenvoudigt de service en onderhoud aan het systeem; individuele componenten kunnen vervangen worden in plaats van complete regelaars.

Uitbreidbaar:
Het enteliBUS systeem is eenvoudig uitbreidbaar met zoveel I/O modules als noodzakelijk voor de toepassing. Het systeem is schaalbaar en kostenefficiënt voor een brede range van applicaties, van gedistribueerde I/O tot gecentraliseerde I/O toepassingen.

Flexibel:
Het enteliBUS systeem is opgebouwd uit modulaire componenten en daardoor maximaal flexibel. Er zijn I/O modules beschikbaar voor alle voorkomende in- en output typen. Het is zeer eenvoudig om de juiste mix van benodigde in- en uitgangen te maken voor nagenoeg elke applicatie. Dit betekent dat er alleen wordt betaald voor de I/O die werkelijk benodigd is.

Compacte footprint:
Het enteliBUS systeem heeft een compacte footprint. Dit wil zeggen dat het systeem optimaal gebruik maakt van de beschikbare ruimte en eenvoudig gemonteerd kan worden op een standaard DIN rail.

enteliBUS toepassingen

Centrale regeling:
De hoge I/O dichtheid maakt dat het enteliBUS platform uitermate geschikt is voor het regelen van centrale installaties. De toepassing van gecentraliseerde I/O is kostenefficiënt, heeft een betere regelfunctie en is eenvoudiger te engineeren en te programmeren in vergelijking met een systeem met gedistribueerde I/O.

Decentrale regeling:
Het enteliBUS systeem kan ook geconfigureerd worden met een medium of lage I/O dichtheid, toepasbaar voor regelintelligentie voor lokale- en ruimteregelingen. Deze toepassing is betrouwbaarder en kostenefficiënter in vergelijking met het bekabelen van lokale niet-intelligente I/O naar centrale regelaars.

Systeem Manager / BACnet Router:
Naast het verzorgen van de regelstrategie voor lokale I/O ondersteunen de enteliBUS Automation Engines verschillende communicatiepoorten en protocollen en is het een BACnet Router voor één of meerdere subnetten. Dit kunnen subnetten zijn voor applicaties zoals variabel volume systemen (VAV), ventilatorconvectoren, klimaatplafonds, plafond-inductieunits, verlichting, zonwering, etc. 

BACnet Integratie:
Het enteliBUS systeem is een volledig vrij programmeerbare BACnet Building Controller (BBC). Het systeem integreert naadloos met de bestaande
lijn BACnet apparatuur van Delta Controls en is een krachtige, gebruiksvriendelijke regeloplossing voor de intelligente gebouwen van vandaag en morgen. Delta Controls is toonaangevend op het gebied van BACnet integratie. Alle BACnet producten zijn door onafhankelijke testlaboratoria gecertificeerd, waardoor integratie met gecertificeerde BACnet producten van andere leveranciers is gegarandeerd.